Smučanje je rekreacijski in tekmovalni šport, kjer se športnik s posebnimi čevlji pritrdi na dolge tekače poimenovane smuči in z njimi drsi po snegu. Beseda za smuči – ski, izvira iz stare nordijske besede ''skid'', ki pomeni razdeliti kot lesa ali drva na dva sela. Zgodovinski pregled pokaže, da je smučanje pred letom 1860 bilo uporabljeno zgolj v praktične namene, šele nato se je pričelo ukvarjat s smučanjem kot rekreacijo in smučanjem kot tekmovalnim športom. Poleg športnih namenov se smučanje uporablja tudi v vojaške namene in za potovanja po močno zasneženih pokrajinah, saj zaradi večje porazdelitve teže smuči omogočajo lažje in hitrejše premikanje.

Smučanje poznamo v dveh oblikah – kot alpsko smučanje in nordijsko smučanje. Alpsko smučanje je smučanje po hribu navzdol s čevljem pritrjenim na smuči na obeh koncih. Že ime te oblike smučanja nam pove, da se je njegova tehnika razvila v Evropskih Alpah. Nordijsko smučanje pa se je razvilo v Skandinaviji kot način potovanja po snegu. Pri tej obliki smučanja je smučarski čevelj na smučko pritrjen zgolj pri prstih.
Bohinj je odlično izhodišče za obe vrsti smučanja. Številne poti okoli jezera se ko so zasnežene spremenijo v odlično traso za nordijsko smučanje, v njegovi okolici pa so tudi številna visokogorska smučišča kot so npr. Smučišče Vogel, Soriška Planina, Senožeta in Pokljuka.

Hotel Gašperin nudi udobno nastanitev za vse željne smučanja v udobnih sobah. Hotel je do največjega smučišča v okolici (Vogel ski) in njegove nižinske postaje nihalke oddaljen zgolj 5 km po cesti.

Preverite naše ugodne zimske pakete smučanja v Sloveniji (smučarska karta za Vogel, popust za kopanje v Vodnem parku Bohinj, brezplačen smučarski avtobus, ipd.).

Ugodnosti za naše goste:

  • Brezplačen ski bus za naše goste- ustavi pred hotelom.
    Smučišče Vogel je oddaljen samo 5 km stran.
  • Brezplačno parkirišče.
  • Brezplačno hranjenje smuči v kletnih prostorih.
  • Brezplačno hranjenje smučarske opreme v kletnem ogrevanem prostoru.
  • Popust do 10% za najem smučarske opreme na smučišču Vogel.
  • Popust do 10% za šolo smučanja na smučišču Vogel.
  • Popust za smučarske karte za Bohinjska smučišča do 20%.
  • Popust za Vodni park Bohinj do 10%.
English tel:+386 41 540 805 REZERVACIJE