Aktivnosti v Bohinju

Poleti lahko plavate v Bohinjskem jezeru, greste z raftom, kanujem ali kajakom na Savo Bohinjko, ali pa se preiskusite v adrenalinskem kanjonjingu. Lahko preiskusite srečo z ribarjenjem v jezeru ali v reki. Smo pod Alpami in zato imamo odlična izhodiščna točka za pohod, sprehode, planinarjenje ali plezanje na najvišje vrhove, nad 2500 metrov nadmorske višine. Na Bledu je tudi golf igrišče, s prostorom za turnirje, en z 18 luknjami in en z 9.

Pozimi se lahko smučate ali izberete eno od prelepih prog za tek na smučeh, sankate ali drsate, skoraj vsako leto jezero zamrzne. Skozi vse leto vas tukaj pričakujejo prijazni gostoljubni ljudje in čista prelepa narava.

Tukaj lahko preživite zelo poseben nepozaben dopust, popolnoma vseeno, ali imate raje poletje ali zimo, ker lepa narava v tej okolici poskrbi za to, da boste skozi celo leto tukaj preživeli lepe dni, se odpočili in sprostili. Počitnice v Bohinju so doživetje za celo družino, ker tukaj najde vsak nekaj zase. Lahko se kopate v lepem Bohinjskem jezeru ali greste na pohode, ste aktivni v raznih športih, uživate na soncu in še veliko več. Od mladih do starejših bo vsak prišel na svoj račun in lahko ste prepričani, da dupusta tukaj ne boste zlahka pozabili. Posebej lepa okolica, širne livade, gosti zeleni gozdovi, visoke mogočne planine naredi posebno vzdušje, v katerem se enostavno morate dobro počutiti in najti mir in sprostitev.

Svež čist gorski zrak, voda v jezeru, veliko živali, ki živijo tukaj in ki jih lahko odkrijete in opazujete ter neštete možnosti, si narediti dan lep in zanimiv; poskrbijo za to, da dupust v Bohinju pomeni zabavo, mir in počitek ter pobeg od vsakdanjega stresnega življenja, tukaj čas teče drugače. To je še posebej občutiti, če boste preživeli počitnice v naših sobah in apartmajih, ker so to prijazni, svetli prostori, z vso potrebno opremo, ki jo rabijo gostje, domačo prijetno okolico in odlično hrano. Tako ne boste doživelih prijetnih občutkov samo čez dan, ampak tudi zvečer, ko se boste vrnili v Penzion Gašperin, in tukaj občutili prijetnost in domačnost. In če bo slučajno deževalo, ali ne boste imeli volje iti ven, boste tukaj lahko preživeli miren dan v Bohinju, ob igranju, branju in počitku.

Možnosti za aktivnosti so v Bohinju neomejene in lahko ste prepričani, da vam tukaj nikoli ne bo dolgčas. Bohinj leži v idilični alpski dolini, obkrožen z amfiteatrom Julijskih Alp okoli pozimi pogosto zaledenelega kristalno čistega Bohinjskega jezera.

Zimski športni center Bohinj ponuja zelo različne možnosti za aktvino preživetje zimskega dopusta. V bližini so številna velika in manjša smučišča: Vogel, Soriška Planina, Senožeta, Pokljuka.

Visokogorski alpski smučarski center Vogel leži na od 1537 do 1800 metrov nadmorske višine na južnih pobočjih Bohinjskih planin, tukaj, kjer se srečujeta jadransko in alpsko podnebje, kar povzroči, da so snežne razmere res odlične. Smučanje na naravnem snegu v lepi sončni okolici z razgledom na Triglav in Julijske Alpe je enostavno čisti užitek. Smučarski center je primeren tako za družine kot za zahtevnejše smučarje. Med 36 km smučarskih prog je najdaljša 7 km Žagarjev graben. Iz Šilje na 1800 metrih lahko smučate pol ure prav do Bohinjskega jezera na 523 metrov nadmorske višine. Vogel je znano smučišče, na katerem snežna idila nedotaknjene idile še poveča užitek smučanja, bordanja, teka na smučeh ali panoramske vožnje s sedežnico.

Vožnja z gondolo nudi čudovit razgled na Bohinjsko jezero in Staro Fužino, celo Bohinjsko dolino in Julijske Alpe. Tukaj ni dolgčas ob nobenem vremenu, samo nekaj korakov, pa ste ob Bohinjskem jezeru, in uživate v kristalno čisti vodi. Poleti se ogreje do 25 stopinj in nudi možnosti za plavanje, kopanje, ribolov, surfanje ali vožnjo s kajaki in kanuji. Kanjoning je adrenaliski šport za vsakogar in celotno družino, ki želi doživeti nekaj posebnega. Raznolikost planinske flore tako v dolini kot v planinah je tukaj nekaj posebnega. Zdravilna zelišča, ki rastejo tukaj, imajo zelo močan vpliv na človeško počutje in zdravje. Čez celo jezero vozi električna panoramska ladja za do 50 ljudi. Ustavlja se na treh zanimivih mestih, ki so odlične izhodiščne točke za raziskovanje Bohinjskega jezera: Ribičev Laz, pod Voglom in Ukanc.

English tel:+386 41 540 805 REZERVACIJE